Veel voorkomende honden gedragsproblemen: Wat te doen als uw hond niet wil zitten

Honden gedragstherapeut

Honden zijn dieren, dus hun gedrag kan worden beïnvloed door hun omgeving, net zoals wij mensen worden beïnvloed door onze omgeving. Uw hond kan in iets verzeild zijn geraakt dat zijn gezondheid bedreigt. Maar hij kan ook gefrustreerd zijn omdat hij niet genoeg beweging krijgt of niet de aandacht krijgt waar hij naar verlangt. Deze problemen kunnen moeilijk op te sporen en te diagnosticeren zijn, maar ze zijn altijd de moeite van het behandelen waard, omdat ze kunnen worden opgelost.

Het is belangrijk op te merken dat "probleemgedrag" niet het resultaat is van een hond die zich gewoon "misdraagt", maar eerder van een hond die worstelt met een probleem dat moet worden opgelost. Honden die een gedragsprobleem hebben, hebben geen gebrek; ze proberen gewoon iets te doen wat moeilijk voor ze is.

Hoe een gedragsprobleem van een hond te genezen

Als uw hond stijf loopt, of als hij een vreemde houding heeft waardoor hij voorovergebogen lijkt, kan hij een probleem met zijn rug hebben. Honden met rugproblemen kunnen moeite hebben met opstaan, lopen of bewegen. Stijfheid bij honden is een veel voorkomend probleem dat door een dierenarts kan worden behandeld, die pijnstillers kan voorschrijven om de spieren te ontspannen. Als uw hond een gedragsprobleem heeft als gevolg van een rugprobleem, zal hij binnengehouden moeten worden zodat hij kan rusten. Dit is niet hetzelfde als dat uw hond bang zou zijn om naar buiten te gaan, want dan zal hij er weer plezier in krijgen zodra zijn rug genezen is.

Een ander gedragsprobleem dat kan worden behandeld is agressie tegen andere honden of mensen. Agressie tegen andere honden is een ernstig probleem dat door een dierenarts moet worden behandeld, omdat het kan leiden tot letsel, of zelfs de dood.

Wat maakt wandelen uitdagend voor sommige honden?

Honden en wandelen zijn voor veel mensen een geweldige combinatie. Echter, niet alle honden zijn geïnteresseerd in wandelen. Als uw hond niet graag tijd buiten doorbrengt, kan ze erdoor geïntimideerd zijn. Veel honden zullen echter graag binnen blijven als hun dagelijkse activiteiten en routine worden verstoord. Dit betekent dat uw wandelingen en trektochten misschien moeten worden aangepast aan de behoeften van uw hond.

Als uw hond bang is voor onweer of vuurwerk, vindt ze het misschien niet leuk om op die momenten buiten te zijn. Misschien moet u wandelingen in een andere periode van het jaar plannen, of een hondenoppas zoeken die u met dit probleem kan helpen.

Als uw hond niet gewend is om alleen te zijn, kan het zijn dat ze zich niet op haar gemak voelt zonder u. Binnen blijven en ontspannen is één optie, maar als u uw hond weer in beweging wilt krijgen, zult u haar misschien moeten helpen.

Hulp voor angstige honden.

Als uw hond angstig is, zal hij het niet leuk vinden om buiten te zijn en zal hij zich waarschijnlijk proberen te verstoppen als u weggaat. Als hij dit doet, kan hij gaan blaffen of proberen te ontsnappen als hij u weer naar binnen hoort komen. Dit kan hem bang maken voor het buitenleven, omdat het zijn nervositeit triggert. Als dit het geval is, moet u hem misschien helpen te leren hoe hij zich buiten kan ontspannen, zodat hij weer van het buiten zijn kan genieten.

Angst kan worden bestreden door tijd binnenshuis door te brengen met uw hond. Zo kan hij tot rust komen en wennen aan het idee dat hij alleen is. U kunt ook een dierenarts raadplegen om na te gaan of er medicijnen zijn die uw hond kunnen helpen ontspannen.

Moedig uw hond aan om naar buiten te gaan.

Als uw hond bang is voor het buitenleven, moet u hem misschien het vertrouwen geven dat hij nodig heeft om naar buiten te gaan. Dit kunt u doen door korte wandelingen te maken in uw buurt of in een park in de buurt. Als uw hond nerveus is om naar buiten te gaan, kunt u ook proberen om hem enthousiast te maken over het. Dit kunt u doen door hem een speeltje mee te geven dat met buiten te maken heeft, of door een spelletje te spelen waarbij hij naar buiten moet. Als uw hond te nerveus is om alleen naar buiten te gaan, kunt u proberen om hem 10 minuten per keer naar buiten te laten.

Wanneer uw hond het vertrouwen heeft om zonder u naar buiten te gaan, kunt u werken aan het betrekken van hem bij de wereld buiten. Dit kan door spelletjes met uw hond te spelen of door hondentrainingsoefeningen te doen.

Hulp voor koppige honden die niet meteen luisteren of doen wat je zegt.

Soms is het niet duidelijk waarom uw hond commando's niet opvolgt of niet luistert naar aanwijzingen. Als dit het geval is, raadpleeg dan een honden gedragstherapeut of dierenarts om te zien of er een onderliggend probleem is.

Als de situatie aanhoudt en u het probleem niet kunt lokaliseren, dan kunt u proberen met uw hond te gaan wandelen. Dit kan een geweldige manier zijn om de eentonigheid van het binnen zitten te doorbreken, want dan is het niet binnen of buiten.

Conclusie.

Nu u weet wat u moet doen, is het tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Honden zijn van nature roedeldieren, dus ze brengen graag tijd buiten door met hun baasjes.

Maar niet alle honden zijn graag buiten. Sommigen verstoppen zich liever binnen als ze niet buiten hoeven te zijn, terwijl anderen misschien bang zijn voor het buitenleven.

Deze problemen zijn soms moeilijk op te sporen, maar ze kunnen worden verholpen. Zorg er gewoon voor dat uw hond de kans krijgt om naar buiten te gaan, en dat hij zich daar prettig bij voelt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.