Hondentraining

hondentraing

 

Wat is hondentraining?

Hondentraining is het proces waarbij een hond wordt geleerd bepaalde handelingen te verrichten als reactie op een commando dat door de eigenaar wordt uitgesproken of gegeven. Dit kan de gebruikelijke gehoorzaamheidstraining, kunstjes, gedrags- en gedragsaanpassing, commando-deelname, opsporing en redding, jacht, militair, hulpverlening en nog veel meer omvatten.

Veel hondenrassen hebben een aangeboren spaarzaamheid. Rassen die de neiging hebben trage honden te zijn (zoals Jack Russell) of honden die commando’s later opvolgen (zoals Terriers) hebben meer oefening en aandacht nodig om de leercurve van de hond op te bouwen. De meeste hondeneigenaren zijn bereid te investeren in de juiste training, waarvoor echt geld moet worden betaald.

Hondentraining Proces

Het volgende proces is zeer kritisch om te doen en het gaat om het daadwerkelijk betalen van geld:

De ideale opleidingsbibliotheek zou het volgende moeten omvatten:

Deze trainingstechniek zal veranderen naargelang de leeftijd van de hond, het soort ras, de dominante/onderdanige persoonlijkheid, enz. Maar in principe gaat het om het vaststellen van goed hondengedrag, het corrigeren van slecht hondengedrag en het ontwikkelen van het karakter van de hond volgens de wensen van de eigenaar.

Basis honden gedrag

Een goed opgevoede hond is het werkelijke doel van de honden gehoorzaamheidstraining. Het moet een zelfbesturend wezen zijn dat gehoorzaamt aan de bevelen van de eigenaar en het moet de wil tonen om elk bevel op te volgen en mag geen ongenoegen tonen. De hond mag niet snauwen maar moet welgemanierd zijn.

Corrigeer hondengedrag

Men hoeft geen meester in hondencommunicatie te zijn en om te slagen in hondengehoorzaamheidstraining moet men de grondbeginselen van hondencommunicatie leren en de hond trainen vanuit het pijnlijke oogpunt. Men moet proberen hondengedrag en hondenwetenschap te begrijpen omdat dit zal helpen bij het vinden van de juiste methode om hondengedrag te corrigeren.

De volgende vormen van discipline moeten worden vermeden om correct gedrag bij honden te bewerkstelligen:

Als hondeneigenaar moet u de verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van uw eigen hond. Wanneer uw hond ongewenst gedrag vertoont, moet u hem daar niet voor straffen. Als u dat doet, zal uw hond depressief worden. Een van de depressieve symptomen van hondengehoorzaamheidstraining is een hond die zich “verstopt” als hij niet op een vraag hoeft te antwoorden of lang moet wachten op een voedselbeloning. Straf moet ten koste van alles worden vermeden. Het is niet alleen onaangenaam voor de hond, maar het is ook zeer wreed en kan leiden tot lichamelijke en psychische problemen bij de hond.

Slaan en buitensporig straffen zouden nooit een gewoonte mogen zijn. In plaats van uw hond te straffen voor zijn fouten, moet u hem aanmoedigen om zijn slechte gewoonten te vernietigen. U kunt hem aanmoedigen door hem te belonen voor het vernielen van dingen en hem te voorzien van dingen om blij mee te zijn. Door uw hond te belonen voor het vernielen van dingen, zult u hem aanmoedigen om het meer en meer te doen.

Loven en belonen

Wanneer uw hond uw commando gehoorzaamt, moet u hem daarvoor waarderen. Als u met succes uw hond traint om een bepaald slecht gedrag te stoppen, moet u hem prijzen voor zijn moeite en inspanning. Als u uw hond prijst voor iets dat hij deed, zal het hem meer motivatie geven om het genoemde gedrag voort te zetten. Positieve emoties kunnen u ook een voorsprong geven op uw training. Wanneer u ziet dat uw hond zich aangetrokken voelt tot een nieuw persoon, moedig hem dan aan en laat hem zien dat u opgewonden bent. Naast het geven van een traktatie als beloning, kunt u hem ook aaien of over zijn kop tikken.

Tijdens de training is het prijzen van je hond voor goed gedrag een zeer belangrijk aspect. Tijdens de training moet u uw stem verheffen als u wilt dat uw hond op een bepaalde plaats of actie stopt of als u wilt dat hij op uw commando reageert. Een lage toon is legitiem om te gebruiken. Onthoud dat er een verschil is tussen “goede” en “slechte” tonen tussen mensen en honden. Als u een “goede” toon gebruikt, zullen de meeste honden uw woorden associëren met positieve emoties en acties. Aan de andere kant, als je een slechte of afgeschreven toon gebruikt, zal hij ontmoedigd worden door je woorden en je acties. Gebruik de klank van uw woorden om de juiste connectie in de geest van uw hond te creëren of te versterken.

Het is heel belangrijk om de inspanningen van uw hond tijdens de training te erkennen en te waarderen. Positieve bekrachtiging of het geven van beloningen aan uw hond voor zijn inspanning tijdens de training zal ook helpen hem te motiveren om te leren. Tijdens de training moet u of de trainer uw hond een beloning geven als hij tijdens de training inzet toont. Dit zal uw hond laten weten dat zelfs als hij betrokken is bij het doen van de moeilijkste training, hij ook beloningen moet krijgen. Gedurende die tijd wordt uw hond aangemoedigd en leert hij oorzaak en gevolg van de beloningen die hij zeker zal krijgen.

Tijdens het aanleren van de commando’s aan uw honden, kan het geven van beloningen of traktaties een uiting zijn van het gebruik van de woorden “ja”, “goed” of “ja” in de oren, ogen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.