Hoe om te gaan met trauma’s

Paarden coaching

 

 

 

 

 

Als ze merken dat het roofdier niet kijkt, blijven ze waar ze zijn, vrolijk hun functie uitoefenend, in afwachting van hun volgende maaltijd.

Een tactiek die door paardeneigenaars wordt gebruikt om te helpen buiten de gebaande paden te denken, is het natuurlijke, instinctieve gedrag van een paard om te zetten in een winnend wedstrijdvermogen. Ze zullen zich angstig gedragen bij een eerste opvang van een roofdier, maar als het aanvankelijke vertrouwen niet wordt gehandhaafd, zal het paard wegbreken en zich in de kudde verstoppen. Het “blijf” gedrag is een onschatbaar overlevingsmechanisme in het wild. Het is waar paarden letterlijk “weglopen” van een gevaarlijke situatie.

Denk aan rennende paarden als vedergewicht discount brokers. Ze zullen vaak verward raken, in de war raken (waar?) en wegrennen. Zullen een paar paarden in de kudde zich waarschijnlijk realiseren dat ze ernstig in het nadeel zijn en terugslaan? Misschien. Maar de meeste paarden doen dat niet. Meng dit met het omringd zijn door vrienden en familie en je hebt een recept voor een noodlanding.

Wat paardencoaches voor jou kunnen doen:

De volgende tips en technieken kunnen u helpen om te gaan met trauma’s die dieper gaan dan uw maaltijden.

1. Reservewaarde voor het onbekende

Het enige wat je zeker weet, is dat wat je ook vindt, het belangrijk is – en geen enkele hoeveelheid geld kan dat vervangen.

Les:

Fundamenteel, jij die geld heel goed kent, is het belangrijk om waarden te hebben die tot op zekere hoogte verankerd zijn in het heden. Als je je niet gelukkig voelt met een financiële levensstijl waar je plezier in kunt kopen of die geen groter doel dient, dan is het tijd om je waarden opnieuw te evalueren.

2. Geef de natuur wat haar toekomt

Roofdieren vertonen een enorm scala aan gedragingen die vaak zeer vreemd zijn – zintuiglijke overbelasting, geschreeuw, verandering van kleding, agressief gedrag, antibacterieel gedrag, en nog veel meer. Ze denken echt dat ze iets doen dat niet in hun natuurlijke omgeving voorkomt, maar vermoedelijk, als poema’s, hyena’s of beren erachter komen wat ze aan het doen zijn, gaan ze gillen, rennen, krijsen en er op af. Maar het is de moeite waard te bedenken dat, hoewel bijna al deze roofdieren roofdieren zijn, zij hun prooi opeten met hun eigen tanden en kaken, bijtend.

lees meer:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.