Hoe blijf je koel in je paard?

Manege Filip Dros

 

 

 

 

 

Tijdens de training van paarden zal de manege veel onthullen dat moeilijk te horen kan zijn of dat het niet prettig vindt om te delen.

Je wilt deze gedachten, gevoelens of gevoelens niet laten stromen om te kalmeren. Als je aan het paardrijden of crossen bent moet je koel blijven en bewust zijn, voorkom dat je je paard en wat dat betreft elk dier overvalt! Als je jezelf toestaat overweldigd te worden door je gevoelens, gedachten, emoties en angsten, zul je jezelf in modderige en onproductieve situaties brengen. Als je niet kalm bent en een goede avond wilt hebben, zul je spijt krijgen van een slechte middag!

Kalm, geconcentreerd en aanwezig blijven Het is niet erg als je een slechte dag hebt gehad. Erken gewoon het feit dat je een slechte dag hebt gehad en alles zal nu goed komen. Onthoud dat je die intensiteit hebt gecreëerd en de dagen van slechte dagen zullen verdwijnen. Valt u in een mantra en het zal u isoleren van de pijnlijke gevoelens, gedachten en gevoelens.

De uitdrukking “Als het niet pijnlijk is, dan is het niet belangrijk” helpt mensen hun eigen ontspanning en vertrouwen te triggeren. Het is dicht bij het hypotheekproces zorgen te houden klinken waar je denkt over het kopen van uw huis, “Ik kan het me niet veroorloven”, in herstel. Dit is frustrerend en kan aanvaardbaar zijn, maar dezelfde denkwijze zou niet in relaties met zichzelf moeten binnendringen.

In bepaalde situaties zal de paardengeest een cyclus van niet-gezochte gedachten veroorzaken die vermeden moeten worden. Je zou je thuis of op je werk kunnen bevinden en je onrustig of gestrest kunnen voelen.

Niet veel van mijn cliënten praten erover, maar ze kunnen ongemakkelijke gevoelens hebben rond een ouder, kind, partner, andere persoon. Ze zeggen dat ze nooit zullen willen dat iemand over hen denkt op de manier waarop wij over onze baas denken.

Schrijf positieve citaten aan het begin van bijna elke dag in je dagboek of notitieboekje.

Als er op een bepaald moment van de dag een negatieve gedachte of een negatief gevoel opkomt, moet je dat herkennen en de reactie van je paard herkennen. Je moet het loslaten en hem de mogelijkheden geven om er iets aan te doen. Na een goed zadelmoment zul je weer veel meer ontspannen zijn.

Probeer deze oefening elke dag te doen. Besteed aandacht aan de paardengeest. Telkens wanneer een positief gevoel loslaat en in vraag wordt gesteld, denk erover na, kijk terug naar wat echt belangrijk is en haal adem om het te laten wegsmelten.

Geef jezelf de ruimte om rauwe emoties te laten gaan en accepteer ze met gelijkmoedigheid. Je paardengeest zal deze emoties vasthouden en vergeten dat deze emotie negatief is, het kan een negatief teken zijn in de toekomst. Deze emoties zullen worden verdisconteerd door je paardengeest omdat ze niet positief genoeg zijn! Denk er eens over na, emoties worden positiever als je ze vergelijkt met hoe ze waren voordat ze zich voordeden en je wordt overweldigd door de emoties. Maak niet de fout om je normen te baseren op het moment waarop je emoties begint te bottelen. Naarmate je meer en meer gewend raakt aan de laatste tijd zullen ze hun negatieve angel verliezen en positiever worden naarmate je geest in staat is ze helderder waar te nemen.

Bijvoorbeeld vaak als je een lelijke of negatieve bui hebt voor de dag raak je gefrustreerd en dit kan beginnen je paardengeest te trainen om negatieve gevoelens te negeren en het zal ze zien als geldig. Je bent verdrietig omdat je naar je depressie kijkt en je realiseert dat er een betere manier is dan gefrustreerd te zijn. Door dit te doen begin je te leren om geluk te zien als een mogelijkheid en niet als een verrassing. Als je jezelf voortdurend gefrustreerd vindt, is de kans groot dat je depressief wordt, wat je de andere kant op zal drijven. Een wijs paard en een wijze ruiter observeren hoe de een de ander beïnvloedt, en ze communiceren met elke beweging.

Vaak als je weet dat je paard de onmiddellijke gevolgen van de negatieve emoties ziet, of het niveau van het verbruik van energie voordat ze verdwijnen, kun je je verwachtingen aanpassen zodat de situatie minder uitdagend wordt.

Stel je twee gelijkwaardige boksers voor die elkaar te lijf gaan in een gevecht op korte afstand. De bokser die beter in vorm is, kan vanuit de opening beginnen en zijn momentum en energie naar huis drijven, zodat er niets meer van zijn tegenstander gevraagd kan worden. Vechten in de open lucht kan zeer uitdagend zijn, maar een goed gevoed paard zal altijd alles winnen met snelheid en kracht om veilig en de venijnige slagen te ontketenen. Dit geldt evenzeer voor een paard dat wordt uitgedaagd door de geest van het paard, die, als hij te lang onder stress staat, geneigd is een slechte geestelijke gezondheid te veroorzaken. Een paard dat goed en geliefd wordt bereden, is in zijn geheel sterker.

lees meer:

Ruiterbewijs halen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.