Dog Grooming

honden uitlaten

De meeste mensen kijken naar een bijna verbijsterde blik op het gezicht van hun hond en denken alleen maar aan een poedel of een cocker spaniel, maar elke hond met een vacht moet minstens één keer per maand zijn vacht laten trimmen.

Honden beginnen net als mensenhaar te verharen, omdat ze de ondervacht en vooral de bovenvacht verliezen. Er wordt gezegd dat de vacht van een hond, als je hem te lang laat groeien, is als een deur die nooit opengaat, en als je hem terugplukt zullen de sloten het huis niet beschadigen.

Trim de vacht van uw hond voorzichtig met een hondentondeuse of een trimzaag, en zorg ervoor dat u ver genoeg van de huid afknipt zodat het haar wegvalt, of zodat de tondeuse het mes niet per ongeluk dieper in de huid duwt. Als u niet zeker bent van het gebruik van deze instrumenten, of als ze niet over de juiste bladen beschikken, kunt u het beste een elektrische trimmer gebruiken die speciaal is ontworpen voor hondenhaar.

Het mesje dat u kiest bepaalt de lengte van de vacht van uw huisdier, net zoals bij mensen het geval is. In het algemeen geldt dat voor kortere vachten kortere mesjes nodig zijn en voor langere vachten langere mesjes. Een professionele trimsalon vertelt zijn klanten meestal om de wimpers van hun huisdier dicht bij de huid te knippen, zodat ze zeer kort geknipt worden en veel wenkbrauwen hebben.

Baden is ook een belangrijk onderdeel van het trimmen van de vacht van uw hond. Honden moeten om de maand of twee in bad, en een goed badschema kan u helpen om te voorkomen dat de vacht te onhandelbaar wordt. Normaal gesproken moeten honden een hondenshampoo dragen, en voor het geval ze toch iets in hun ogen krijgen, zijn er een aantal hondenshampoos verkrijgbaar met irritatievrije formules. Deze shampoos zijn ontworpen om oliën te verwijderen en werken als deodorants wanneer ze op de vacht van uw hond worden aangebracht. Zorg ervoor dat u goed spoelt en dat de shampoo volledig is uitgespoeld.

Bij het knippen moet het haar dicht bij de huid blijven, zodat er geen vuil aan te zien is en er geen haarresten in zitten. De bovenkant van het hoofd van de hond moet worden getrimd tot ongeveer een kwart van de schedel naar beneden. Veel van het haar op de bovenkant van het hoofd fungeert als een beschermende laag. De achterkant van het hoofd en de nek moeten worden getrimd tot ongeveer een kwart van de schedel naar beneden.

De zijkanten van het hoofd en de nek van de hond moeten worden getrimd tot ongeveer een kwart van de schedel naar beneden. De poten van de hond moeten van opzij gezien evenwijdig zijn, en de dauwklauwen moeten worden verwijderd. In het kussen van het hondenbed moeten knijpverdelers worden aangebracht om beter bij de buik te kunnen, en ook om te voorkomen dat de huid aan de oren van de hond trekt. Van voren of van achteren gezien, zijn de meest voor de hand liggende plaatsen om te knippen de rondingen tussen de schouderbladen en de elleboog.

Een goede hondenverzorgingsvideo laat zien hoe u de tandhygiëne van uw hond kunt demonstreren, en laat zien hoe vaak en hoe voorzichtig u de tanden van uw hond moet poetsen. Veterinaire mondhygiënisten hebben verschillende meningen over hoe vaak de tanden van een hond moeten worden gepoetst, maar als de opbouw van tandplak een probleem is, raden de meeste dierenartsen aan om ten minste eenmaal per week te poetsen.

knip de nagels van uw hond, wetende dat de nagels van een hond bijzonder teer zijn en gemakkelijk geïrriteerd kunnen raken. Als u geen nagelknipper hebt, kunt u een schaar gebruiken, maar zorg er wel voor dat u een speciale hondentrimschaar hebt, die niet met een gewone schaar verward mag worden. Er zijn veel soorten hondenscharen, dus zorg ervoor dat je weet welke je nodig hebt, anders kun je je hond pijn doen met het verkeerde gereedschap. Als uw hond donkere nagels heeft, kan het Probleem Nagel Trimmen of Schalen Nagelschaar zijn, en als hij lichte nagels heeft, kan het normaal zijn. Voor meer gelijkmatigheid is het mogelijk een hondennagelvijl te kopen met een slijper erin.

Borstelen, samen met een laatste spoeling van hondenshampoo, kan ervoor zorgen dat borstelen niet meer zo leuk lijkt, maar het is nog steeds erg belangrijk. Borstel de hond grondig, in de richting van de haargroei om klitten en matten te verwijderen.

Sommige honden verzetten zich ertegen dat hun vacht wordt geborsteld, maar met de juiste techniek en verzorging kan het borstelen van honden een plezierige taak worden voor u en uw hond.

Lees meer:

Hondenbrokken 

Hondenvoer bestellen 

Geperste hondenbrokken 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.