Dog Grooming

puppy wassen

Grooming als concept begint met het isoleren van het haar. Dit kan het best worden gedaan met een tondeuse met een schaarachtige actie. Deze manier van trimmen helpt goed om te voorkomen dat de vacht van de hond gaat klitten en zich vasthecht aan andere vezels. Een snorachtige actie helpt ook losse haren te verwijderen.

De volgende stap in een trimsalon is het trimmen van het haar rond het rectum van het dier en waar de staart begint. Dit type trimbeurt wordt het best gedaan met een schaar met een lengte aan het uiteinde van de staart om te vermijden dat er nagels achterblijven. Honden trimmen op dit niveau kan het beste worden overgelaten aan professionals.

Veel eigenaren laten het gezicht van hun hond op dezelfde manier trimmen als dat van een poedel. Dat is het trimmen van het haar rond de mond en de lippen om het gezicht op te frissen, het verwijderen van overtollig haar op de kin en achter de ogen. Dit soort trimwerk moet aan de eigenaar worden overgelaten, want het kan leiden tot ademhalingsproblemen. Gebruik altijd een schaar en een borstel op de ideale plaatsen.

Borstelen moet vlot gebeuren en helemaal door de vacht heen, zonder het dier te laten doorkammen met zijn haren, of door het haar heen naar de huid te borstelen. Borstel in korte secties die kort genoeg zijn om ervoor te zorgen dat het goed is voor de huid van de hond.

Er zijn veel borstels verkrijgbaar, maar de beste voor uw hond is de FURminator. Dit hulpmiddel voor huisdieren wordt geleverd met een handvat, wat ideaal is voor baasjes, want in tegenstelling tot borstel en kam, heeft het geen handvat, dus baasjes houden het handvat stevig vast, zodat de tondeuse zich tussen het haar en de huid van het dier kan positioneren om langzaam en voorzichtig de vacht van uw hond weg van zijn huid te trimmen. Dit instrument voor huisdieren is een FURminator Max Groom, een schokkende begrafenisparasiet die vlooien, teken en luizen doodt. Het doodt ook vlooien, teken en luizen en maakt ze binnen 12 uur los. De messen van de FURminator zijn een van de kleinste en oudste op de huisdierenverzorgingsmarkt.

Redenen om een huisdierborstel te hebben

De naam suggereert een hondenverzorgingsactiviteit. Zeker moet de hond regelmatig geborsteld worden om de opbrengst die samenklonterend haar geeft te verminderen. Het gebruik van de juiste borstel is vooral belangrijk omdat de huid van het dier gevoelig is. De huid zal waarschijnlijk oliën en soms zelfs vuil produceren door het borstelen. Daarom vervult de borstelprocedure voor huisdieren twee functies: De bestrijding van de externe parasieten en de toevoeging van aroma aan de huid van het dier. De belangrijkste parasieten die problemen kunnen veroorzaken zijn vlooien en teken. Het weghouden van vlooien en teken en het voorkomen van hun uitbreiding is een goede reden om een huisdierenkam te gebruiken.

Informatie over de behandeling van jassen en vlooien bij huisdieren

Huisdieren zijn gevoelig voor vlooien, teken en luizen, maar niet zo veel als katten. Omdat ze meestal met grotere aantallen parasieten te maken hebben, is de kans groter dat ze ook infecties van anderen oppikken. Daarom moet u bij het baden en verzorgen van uw huisdier, vlooien, teken, luizen en andere parasieten opsporen. Er zijn shampoos die zijn samengesteld om deze parasieten te doden.

Het dier moet grondig worden gewassen en afgespoeld met water en zeep om van zijn parasieten af te komen. Deze reinigingsmiddelen zijn niet schadelijk, dus het is raadzaam het etiket te lezen.

Wanneer u uw huisdier baadt, moet u niet alleen zijn parasieten verwijderen maar ook zijn huid reinigen. Het is moeilijk te voorkomen dat water uit de huid van het dier klotst, omdat het van nature de neiging heeft aan zijn eigen behoeften te willen voldoen. Gebruik daarom, indien nodig, een babyshampoo van goede kwaliteit om het dier af te spoelen en achtergebleven shampooresten te helpen verwijderen. Wanneer de vacht gewassen is, gebruik dan een ander effect zodat het dier niet kwetsbaar wordt gemaakt voor uitdroging. Als het dier veel vlooien heeft, is het raadzaam een sterke badoplossing te gebruiken die voor de hond is samengesteld. Zo blijven er geen shampooresten achter op de vacht en de huid.

Hoe de parasieten worden verwijderd

Een manier om vlooien te verwijderen is met behulp van een vlooienkam, die de taak op zich zal nemen. Een andere optie is het gebruik van een vlooienval die een paar druppels essentiële oliën functies heeft. U kunt ook een vlooienband plaatsen om vlooien op afstand te houden. Een bad met voldoende kracht kan echter nodig zijn om de vlooien eruit te trekken.

Zoals hierboven vermeld, is een optie het gebruik van een vlooienkam om te zorgen voor uitwendige parasieten. Als u geen hondentrimschaar bij de hand hebt, kunt u een kam met fijne tanden gebruiken, met metalen tanden die speciaal zijn gemaakt om parasieten uit de vacht en de huid te sorteren.

Lees meer:

Trimsalon uithoorn

Trimsalon amstelveen 

Trimsalon amsterdam

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.