De gezondheid van puppy’s

Benodigdheden puppy

Ik ben de trotse eigenaar van een Yorkshire Terrier genaamd Savory (spreek uit: Say-Vet). Ik kocht hem uit een dierenasiel in de buurt van mijn huis in Galway, Ierland, toen hij 2 maanden oud was. Ik heb hem onlangs weer mee naar huis genomen, en ik vind hem de beste metgezel die ik ooit heb gehad.

Onlangs stuitte ik op een controversieel onderwerp over de gezondheid van puppy’s in hun eerste jaar. Een vriendin van mij belde AnimalWords.com, en vroeg mij Savory naar haar dierenarts te brengen om zijn gezondheidsverklaring van 5 maanden tot 15 maanden op te vragen, omdat de dierenarts hem op dat moment geen vaccinaties had gegeven. Mijn dierenarts schatte dat Savory op dat moment ongeveer een bezitterig risico op 5 ziektes zou hebben.

Dit waren Parvo virus, Distemper, Hepatitis, Parainfluenza, Leptospirosis, en Rabiës. Hoewel ik blij was dat mijn dierenarts ons had gewaarschuwd voor het Parvo vaccin, en dat hij Savory twee keer had ingeënt, wenste ik dat hij dat eerder had gedaan.

Op het moment dat Savory werd gevaccineerd, was de plaats van de prik Geld terzijde, we voelden ons gewetenloos en wilden de totaal verkeerde weg inslaan… In plaats van twee keer per jaar te vaccineren, zouden we hem in het voorjaar een booster geven en daarna jaarlijks door de jaren heen.

Hier is het belang om een puppy immuniteit te geven tegen deze 5 dodelijke ziekten:

Een van de beste manieren om besmetting met deze ziekten te voorkomen is ze ervoor te laten vaccineren wanneer ze kwetsbaar zijn. Als Savory een zwakke pup is zonder veel vacht, zal het Parvo vaccin niet zo effectief zijn. In dat geval zou ik aanraden een volledige vaccinatie te geven als hij 3 maanden oud is en van 4 tot 6 maanden.

Dan zou je een combinatievaccin van Parvo met Hepatitis, Parainfluenza, Parvovirus en hetcoroutine-vaccin tegen hondsdolheid nemen. Versies van het rabiësvaccin met het BC-vaccin zouden om het andere jaar worden gegeven.

Je kunt niet terug in de tijd gaan en Savory een tweede booster geven omdat het immuunsysteem dan nog niet volgroeid genoeg is om de ziektes die je bestrijdt te bestrijden. Wat u wilt, is een solide immuunsysteem. U moet de hond een tonicum geven om zijn immuunsysteem te helpen opbouwen terwijl u huismiddeltjes gaat doen om zijn lichaam gezond te houden.

U zult merken dat niet alleen zijn immuunsysteem sterker wordt als een volwassen hond, maar u zult ook merken dat het temperament van de puppy verandert. Hij kan volgzamer worden, en u kunt meer met hem communiceren.

Als u de veranderingen in zijn gedrag ziet, weet u dat hij klaar is voor een terugkeer naar zijn gezonde zelf.

Het immuunsysteem van puppy’s is ook de reden waarom jongere honden soms moeilijker gezond te houden zijn. Ze hebben hun immuunsysteem nog niet opgebouwd.

Als je met een puppy naar de dierenarts gaat, kan hij controleren op de aanwezigheid van de 5 ernstige ziekten. Als Savory gezond is, zal de dierenarts alleen rekening houden met een mild geval van de ziekte en de opdracht schrijven voor het bloedonderzoek om te controleren op antilichamen in de bloedbaan.

De dierenarts controleert ook op wormen en parasieten. Anderen doen deze test vaker, maar het zijn de minder wormen en parasieten die het probleem vormen. Als verantwoordelijke eigenaar zou u hier geen probleem mee hebben. U zou Savory een schone verklaring van gezondheid laten geven door de dierenarts.

Maar wat is het probleem als uw puppy wormen en parasieten heeft? Om dit te voorkomen, moet u de pup zo snel mogelijk laten ontwormen door de dierenarts.

Uw puppy laten ontwormen is een van de gemakkelijkste dingen om te doen om hem te beschermen tegen de toekomstige problemen van wormen en parasieten.

Er zijn verschillende soorten wormen die uw puppy kunnen treffen. Rondwormen, haakwormen, pinwormen en zweepwormen om er maar een paar te noemen.

Preventie is natuurlijk het beste omdat deze parasieten zich ophouden in het gebied waar uw puppy schuilt.

Als je Savory voor het eerst in huis haalt, zou ik een wit laken als barrière tussen hem en de rest van de pups leggen.

Op deze manier kan hij niet in contact komen met andere puppies en een blaasontsteking oplopen.

Mijn ervaring is dat de meeste puppies op een bepaald moment in hun leven een blaasontsteking hebben.

Je hebt ze misschien wel eens op de schouder of buik gezien. Dit gebied is gevoelig voor het afscheiden van een vloeistof die een donkere kleur heeft.

Het is een donkerbruine kleur en soms is er wit in het midden van het slijm.

U kunt brandplekken krijgen op de ellebogen en knieën van uw puppy. Dit komt doordat de puppy aan het gebied likt en krabt.

U zult merken dat de zweertjes snel van de rand van de pup verdwijnen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.